Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Tuesday, May 27, 2008

Some offsetting to do...

Lyhyen lyhyt päivitys, jolla perustelen blogini hiljaisuutta. Suurin syy on kuitenkin kiire, taas kerran. Viikot menee tiukasti töissä ja viikonloput näemmä viime aikoina Suomessa. Lennän torstaina kolmannen kerran toukokuussa Suomeen. (Ekologinen jalanjälkeni taitaakin olla tässä kuussa aika iso.) Toukokuun toisena viikonloppunahan tein Suomen "keikan" puolimaratonia varten. Viime viikonlopun vietin taas Demarinuorten liittarissa Jyväskylässä. Ja nyt edessä on työmatka. Tulen torstaina parlamentin aluekehitysvaliokunnan demarijäsenistä koostuvan ryhmän kanssa Suomeen. Ryhmä tekee aina silloin tällöin tällaisia "luokkaretkiä", joiden tarkoituksena on luonnollisesti tutustua konkreettisesti eurooppalaisiin alueisiin ja aluekehitysrahojen käyttöön. Ja tällä kertaa kohteena on sitten Suomi, Riitan ehdotuksesta. Torstain vietämme Helsingissä Uudenmaan liiton vieraana, mutta sitten matka jatkuu kohti Pohjois-Karjalaa. Siitä tulee itsellekin hauska kokemus. Minähän en nimittäin aluetta kovin hyvin tunne. Mukaan matkalle pääsin lähinnä sekatyömieheksi ja yleisapuriksi.

Sen verran vältämme päästöjä, että en sentään lennä tutustumismatkan ja puoluekokouksen välissä Brysseliin, vaan teen sitten alkuviikon Helsingissä töitä. Puoluekokouksessa minut löytänee useimmiten PES'n pöydän takaa. Tämä on minulle ensimmäinen kerta puoluekokouksessa edes seuraajana. Enpä oikein tiedä mitä odottaa. Toivon kuitenkin hyviä keskusteluja ja punnittujen mielipiteiden vaihtoa. Minua myös kiinnostaa, mitä käy puolueen ilmasto- ja ympäristöasiakirjalle. Kyseinen asiakirja on mielestäni hyvä, vaikkakin toivoisin erityisesti energialinjausten osalta pieniä muutoksia nykyiseen versioon. Odotan myös tietenkin, totta kai, pj-äänestystä. Liittarissa järjestetyn paneelin jälkeen oma valintani on edelleen Mippe. Vaikkakin myös Jutta oli hyvä paneelissa.

Jep jep, uusia tekstejä tänne lienee luvassa vasta pitkällä kesäkuun puolella, mutta puoluekokouksessa varmasti nähdään monen kanssa! Ja muille mukavaa alkukesää!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home