Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Tuesday, March 11, 2008

Mies- ja naispoliitikko

Esa kirjoittaa Ike-boyn seikkailusta ulkoministerin tontin hoitamisen kannalta hyvin. Juuri näin olisin itsekin kirjoittanut, joten lukekaa täältä.

Mutta mutta, toinenkin asia nousi mieleeni. Ja kaiken uhallakin on pakko esittää seuraava kysymys:

Jos yksikin naispoliitikko olisi urallaan iskenyt kaikkia ja kaikkea mikä liikkuu, jäänyt useamman kerran kiinni tuhmien ja välillä suorastaan hävyttömien tekstiviestien lähettelystä itseään puolet nuoremmille miehille, ollut lukuisia kertoja kaikkien tietäen uskoton puolisolleen ja mainostaisi itseään bilehileenä, olisiko hänet kerta toisensa jälkeen palkittu kansanedustajan paikalla, lukuisilla luottamustehtävillä ja lopulta ulkoministerin asemalla? EI olisi! Naisia arvioidaan tässä asiassa aivan eri moraalimittareilla!

Ei sillä, että kannattaisin tällaista käytöstä ja haluaisin, että naisetkin näin tekisivät. Ja vielä erikseen mainittakoon, että nykyinen sairaalloinen kiinnostus politiikan sisällön sijaan poliitikoiden yksityiseen elämään, ei ole mielestäni kannatettava ilmiö.

Mutta ei sekään kyllä oikein ole, että naisten pitää olla neitsyt-marioita ja Ike-boy saa kaiken anteeksi!

PS. 12.3.2008: Sain ääneen esittämääni kysymykseen itseäni tyydyttävän vastauksen. Ei lisättävää aiheeseen. :)

Paitsi, että JP olet aivan oikeassa viimeisessä kommentissasi. Ei lainkaan hyvä suunta se, että asiasisältöjen sijaan eniten kiinnostaa poliitikkojen yksityisyys. Osin tästä kirjoitin jo keväällä vaalien yhteydessä otsikolla vaaliteatteria. Mutta toisaalta kukin poliitikko voi (tietyssä määrin) omalla toiminnallaan siihen vaikuttaa, miten itsestä kirjoitetaan.

1 Comments:

  • At 2:33 AM, Blogger JP said…

    oon ite pohtinu ja väitelly samasta aiheesta.. onkohan se tosiaan niin, että jos naisella riittää miehiä, hänet tuomittaisiin eri tavalla kuin mies vastaavassa tilanteessa?

    Osittain se on varmaan totta, mutta väittäisin myös, että eipä se hyvää myöskään miehen maineelle tee, kun kaikenlaisten hupakoiden seurassa liikkuu.

    Pitäisi päästä eroon siitä, että mediat kiinnittää niin paljon huomiota siihen kuka on kenenkin kaa, kun tosiasiassa huomion pitäisi olla asioissa. Jos Kanerva siis joutuu vastuuseen, tulisi sen olla poliittisista seikoista tai rikoksesta, ei hänen yksityiselämästään.

     

Post a Comment

<< Home