Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Saturday, March 01, 2008

Lopun alku vai alun loppu?

Ensimmäinen lauantaiaamu, jolloin istun työpöytäni äärellä. Huolestuttavaa. Tosin pääsyy moiseen on se, että minulla ei ole vielä tunnuksia uuden asuntoni langattomaan verkkoon, joten tulin lukemaan sähköpostini ja Suomen uutiset. Mutta eihän sitä tietenkään voinut olla samalla lukematta työsähköpostejaan..

Kulunut viikko oli kiireinen, mutta mukava. Kollegani jättäessä Riitan avustajan pestin, jäin toistaiseksi ainoaksi avustajaksi tänne Brysseliin ja se tiesi monenlaista kiirettä. Sen lisäksi vanhempani viettivät talvilomansa Brysselissä. Varsinkin loppuviikosta tein kyllä sitten lyhyempiä päiviä ja kuljetin vanhempiani ympäri Brysseliä. Tällaiset vierailut ovat aina kovasti mukavia, kun tulee itsekin koettua uusia elämyksiä - nyt minunkin on tullut käytyä esimerkiksi marionettiteatterissa. Brysselissähän on kovasti kuuluisa marionettiteatteri, joka on siis ainutlaatuinen siinä, että tekee nukketeatteria aikuisille. Näkemämme esitys käsitteli vuoden 1830 Belgian vallankumousta. Todella hauska esitys ja miellyttävä kokemus. Suosittelen tutustumaan Teatteri Tooneen vieraillessanne seuraavan kerran Brysselissä!

Illalla pääsee taas keskustelemaan puolueen tilasta ja puheenjohtajakysymyksistä erään Brysselissä vierailulla olevan toverin kanssa. Puheenjohtajakysymyksistä monikossa, onhan meillä nyt myös nuorisoliiton puolella kisa auki. Hienoa, että Demarinuorten puheenjohtajaksi on useampi kuin yksi halukas. Mielestäni on erittäin tarpeellista, että käymme keskustelua Demarinuorten tulevaisuudesta ja kunnon puheenjohtajakisa on yksi tapa siihen. Nuorisoliikkeellämme on useita ongelmia, yhtenä luonnollisesti todellisten aktiivien määrä. Nykyinen puheenjohtajamme Heta on tehnyt paljon hyviä avauksia juuri ihmisten aktivoimiseksi. Tämän työn soisi jatkuvan. Luultavasti tapahtuva liittohallituksen koon pienentäminen on mielestäni myös hyvä asia. Pienempi ja motivoituneempi liittohallitus tukisi paremmin puheenjohtajaa liiton johtamisessa. Demarinuorten poliittista ohjelmatyötä tulee tehostaa. Meidän on uskallettava ottaa rohkeammin kantaa asioihin. Ennen kaikkea meidän tulisi olla proaktiivinen voima - tehdä aloitteita ja luoda tulevaisuutta, eikä vain reagoida muiden esittämiin aloitteisiin..

Ja sitten niihin todella tärkeisiin kysymyksiin. Onko joku näistä kolmesta Suomen euroviisuedustaja? Voi voi, ei taida tänä vuonna Belgradissa toistua Ateenan ihme. Olemme siis takaisin business as usual -tunnelmissa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home