Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Friday, January 25, 2008

Ylennys ensimmäisen luokan kansalaiseksi

Elämäni parlamentissa helpottui tänään huomattavasti. Erinäisistä syistä johtuen sain vasta tänään virallisen avustaja-kulkulupakortin, jolla saan itse avattua parlamentin portit. Tähän asti olen kulkenut harjoittelijapassilla. Parlamentin turvallisuusosaston mielestä kaikki harjoittelua suorittavat henkilöt ovat potentiaalisia terroristeja ja niinpä harjoittelijaraasu joutuu joka aamu kulkemaan turvatarkastuksen läpi. Tämä pitää sisällään muun muassa laukkujen läpivalaisun ja metallinpaljastimen läpi kävelyn.. Sinänsä suhteellisen tarpeeton ja nopea operaatio, joka ketutti jokaisena aamuna. Ja minun ymmärrykseeni ei mahdu, miksi on täysin mahdotonta antaa myös harjoittelijoiden kulkea parlamenttiin vapaasti - käytännössä kun muuttuminen turvallisuusriskistä turvalliseksi tapahtuu yhdellä paperin palalla ja oikealla leimalla - ilman lisäselvityksiä saan nyt kulkea vain parlamentin työntekijöille tarkoitetuista porteista ja kukaan ei halua katsoa laukkuni sisältöä. Se kertoo myös aika paljon harjoittelijoiden arvostuksesta koko systeemissä, että jokapäiväisestä töihin tulosta tehdään niin hankalaa..

Avustajapassin toinen "etu" on muuten se, että "saan" tulla parlamenttiin myös viikonloppuna. Toivottavasti komission energia- ja ilmastopaketin työllistävä vaikutus ei näy niin, että joutuu tätä etuaan oikeasti "nauttimaan". Annettu paketti on mielestäni suhteellisen tasapainoinen ja oikean suuntainen. On hienoa, että kunnianhimoisista tavoitteista ei luovuttu. Toisaalta on tärkeää, että komissiokin esityksessään huomioi maiden välisen oikeudenmukaisuuden sekä unionin kilpailukyvyn. Suomen uusiutuvan energiatavoitteen osalta olen tyytyväinen - 38 % on realistinen tavoite, vaikkakin vaatii toki työtä ja poliittisia päätöksiä. Myös päästökaupan uudistus vaikuttaa äkkiseltään oikeansuuntaiselta - päästökauppaakin parempia tapoja varmasti olisi vähentää hiilidioksidipäästöjä, esim. hiilidioksidivero, mutta tällä hetkellä se voi olla kuitenkin liian vaikea toteuttaa.

Yksi huomio Suomen pään tiedotuksesta on se, että harmillisen monessa uutisessa unohdettiin, että paketti tullaan käsittelemään yhteispäätösmenettelyssä - toisin sanoen Euroopan parlamentti osallistuu lainsäädäntöpaketin valmisteluun. Tässäkin tärkeässä asiassa siis meidän valitsemilla mepeillä on sananvaltaa... Yhteispäätösmenettely on nykyään sääntö, ei poikkeus - Euroopan parlamentin valta kasvaa. Koska tämä rupeaa näkymään puolueiden lisääntyneenä kiinnostuksena EU-vaaleihin? Puoluekokouksen lähestyessä toivoisi meidänkin keskustelevan enemmän tästä!

2 Comments:

  • At 8:20 AM, Blogger JP said…

    vai niin :) pelkäsinkin, että joudun tollaseen turvatarkastukseen joka päivä :P

     
  • At 5:14 AM, Blogger Venla said…

    tai sitten ryhmän harjoittelijoille on eri järjestelmä.. Pian se sulle sitten selviää :)

     

Post a Comment

<< Home