Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Wednesday, August 15, 2007

Suomalainen urheilun ystävä

Olinpa äsken Ratinan stadionilla. Tampereen futisylpeys Tampere United pääsi upeasti Mestareiden liigan karsinnassa kolmannelle kierrokselle ja kohtasi tänään norjalaisen Rosenborgin täpötäydellä stadionilla. Takkiin tuli. Kaksi ensimmäistä menivät samassa alun jännityksessä, kolmas tuli jo tekemällä, mutta aika loppuminuuteilla. Norjalaiset, kymmenisen kertaa varsinaiseen Mestareiden liigan lohkovaiheeseen selvinneet Norjan kestomestarit, voittivat 3-0.

Okei, peli ei ollut kummaltakaan kaksista. Alussa molemmat olivat tosi varovaisia. Sitten tuli kaksi kohtalaisen yllättävää, ehkä jopa vähän räkämaalia (vaikkakin komeita sinänsä, mutta tilanteet eivät olleet kovin kauniisti rakennettuja), jonka jälkeen Rosenborgin oli helppo jäädyttää peli. Mutta kuitenkin, TamUn pelaajat jaksoivat uurastaa hienosti, yrittivät loppuun asti (melkein) ja loivat varsinkin toisella puoliajalla komeita paikkoja.

Vaan mitä tekee yleisö? TamUn uskolliset kannattajat Sinikaartilaiset toki lauloivat kauniisti ja kannustivat läpi ottelun. Mutta: siellä täällä istui niitä ainaisia urheilukatsomoiden riesoja. Rasitttavia, keski-ikäisiä, kaljamahaisia, muutaman oluen ottaneita 70-luvun lähiönsä junnuliigan parhaita maalintekijä-miehiä, jotka ovat jo kotona sanoneet (mahdolliselle) vaimolleen, että "täytyyhän sitä mennä paikan päälle katsomaan kuinka TamU häviää." Pyyntö kaikille teille: Jos ette jaksa kannustaa ja luoda hyvää henkeä omalle joukkueelle, niin älkää tulko paikan päälle ollenkaan!! Sen pelin voi sitten ihan hyvin katsoa sieltä kotisohvaltakin, jos tarkoitus on vain haukkua omia pelaajia koko pelin. Ihan alkuminuuteilta asti esimerkiksi takanani istunut, keskimääräistä rasittavampi tapaus muun muassa huuteli suuren ääneen, kuinka tamulaiset eivät osaa mitään ja kuinka kukaan ei jaksa juosta. Ja jos pelinrakentelutilanteessa pallo nyt satuttiin kierrättämään alempana olevan pelaajan kautta, välittömästi kuului "hei tää on futista, tän ideana on pelata palloa eteenpäin." ARGH! Hei, TÄÄ nimenomaan on FUTISTA! Tässä rakennetaan peliä ääliö! Ratinan stadion on kuitenkin aika pieni, jolloin kaikki tuollaiset huudot kuuluu taatusti kentälle tilanteissa, joissa ei muuten lauleta ja taputeta. Yritä siinä sitten pelata urasi tärkeintä ottelua, kun omatkaan eivät usko sinuun. Ja tiedän, paineensietokyky erottaa huiput ja todelliset huiput, mutta give me a break: TamU on kymmenessä vuodessa noussut Suomen yhdeksi parhaista joukkueista ja rakentaa, huom RAKENTAA kansainvälisillä kentillä menestyvää joukkuetta. Pelaajat ovat kohtalaisen nuoria ja vain muutamalla on ylipäätänsä aikaisempaa kansainvälistä kokemusta. Hieman tukea kiitos! Projekti on vasta alussa. Nyt Uefa-cupin 3.karsintakierrokselle katseet ja pelaajille lisää kansainvälistä kokemusta. Kyllä me vielä saadaan Mestareiden liigan lohkovaiheesta nauttia Tampereella!

ps. Todettakoon vielä tähän, että en ole ainoastaan tyytynyt valittamaan näistä ääliöistä blogissani. Maaleihin asti jaksoimme tätä oman aikansa futissankaria kuunnella, ennen kuin totesimme asian myös hänelle itselleen. Tällä kertaa välihuomautuksen tekeminen toimi - sen jälkeen mies kommentoi peliä suhteellisen asiallisesti.

2 Comments:

  • At 1:52 PM, Anonymous Anonymous said…

    Hahaa! Hyvää kommentointia. Olin itse samaisessa pelissä ja todistan että sekä Ratina että Hakametsän jäähalli ovat juurikin oikeita paikkoja bongata oikeata tamperelaista kyynisyyttä. Omiahan ei missään nimessä pidä kannustaa:)

    P.S. Ei se kolmen maalin vierasvoitto Trondheimissa niin vaikea tehtävä pitäisi olla, joten voimme ruveta valmistautumaan joulukuiseen Barcelonan kohtaamiseen Ratinassa.

    T. Kalle S.

     
  • At 6:47 AM, Blogger Venla said…

    JepJep. Ne on muuten niitä samoja tyyppejä, jotka futispelis kovaan ääneen valittaa "kuinka jääkiakko on paljon kivempaa kattoo, kun se on niin suoraviivaista". Hakametsässä kiakkopelissä ne sitten inisee, että "älkää nyt roiskiko sitä kiakkoo vaan päätyyn, vaan syötelkää".

    Pistää vihaks ;)

    Siitä kohtaamisesta tulisikin mahtava! Eikä sitä vielä heitetä kirvestä kaivoon. On sitä kummallisimpiakin juttuja tapahtunut, kun TamU:n kolmen maalin vierasvoitto... :)

     

Post a Comment

<< Home