Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Friday, May 11, 2007

Hyvä Suomi!

Minua on suunnattomasti ärsyttänyt viimeisten kuukausien aikana vellonut keskustelu siitä, miten "me ei varmasti osata hoitaa Euroviisuja hyvin, kuitenkin sataa räntää, tekniikka ei pelaa ja juontajatkaan ei kuitenkaan edes osaa ranskaa ja sitten varmasti vielä se väliaikaesityskin on ihan nolo.. jne jne." Perisuomalaiseen tyyliin olemme etukäteen haukkuneet lyttyyn niin Yleisradion ja Euroviisuja rakentavan joukon kuin oman esiintyjämme Hannankin ja luoneet heille sitä kautta valtavat paineet onnistua.

Eilen tämä porukka näytti kaikille epäilijöille pitkää nenää. Kerrassaan mahtava show oli pistetty pystyyn. Areena näytti ja kuulosti hyvältä, lavan valoshow oli upea, väliaikaesitys nautittava. Ja kun vielä Jaana ja Mikko hurmasivat, ei voinut muuta kun hyristellä tyytyväisenä - ei niinkään siksi, että "hienoa kun näytimme hyvää Suomikuvaa". Vaan juurikin siksi, että hienoa kun näytitte kaikille arvostelijoille! Suomesta löytyy valtavasti potentiaalia, luovaa hulluutta ja heittäytymiskykyä - ja kaikki se näkyi eilen.

Koko shown parasta antia olivat ehdottomasti esitysten välillä näytetyt postikortit Suomesta. Mahtavaa! Rennolla otteella, ammattimaisesti tehdyt postikortit nauroivat lempeästi kansamme ominaispiirteille. Se huumori, oi se huumori! Hauskaa, ettei tyydytty näyttämään upeaa luontoa ja kauniita rakennuksia, vaan kaikissa korteissa sattui ja tapahtui - juuri niinkuin elämässä muutenkin ja meille suomalaisille varsinkin :)

Koskakohan me suomalaiset opimme oikeasti arvostamaan maassamme olevaa tietotaitoa? Ja koska opimme tukemaan omiamme isojen ponnisteluiden äärellä? Vai onko myös osittain niin, että me tarvitsemme epäilijöitä ympärillemme onnistuaksemme? Saivatko Euroviisujen tekijät oivan kannustimen työlleen arvostelijoiden puheista? Mene ja tiedä. Kaiken uhallakin uskallan tässä ja nyt ilmaista julkisen kannustuksen Pakarisen Hannalle - Mahtava ääni ja upea lavakarisma siivittäköön hänet hyville sijoituksille lauantaina!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home