Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Monday, April 28, 2008

Jalkapalloa

Jalkapallokausi Suomessa on jälleen alkanut ja Veikkausliigan ensimmäinen kierros pelattu. Yhdeksi ennakkosuosikeista nostettu TPS otti makean 0-3 voiton Kuopiossa ja HJK perusvoiton Maarianhaminassa. Oma joukkueeni Tampere United nyhjäsi valitettavasti 0-0 tasapelin. Paikan päällä en luonnollisesti ollut, mutta otteluraporttien perusteella Jaro oli kyllä sunnuntaina lähempänä voittoa kuin TamU.

TamU lähtee kuitenkin kauteen ainakin minun papereissani suosikkina. Ari Hjelm on tehnyt mahtavaa työtä joukkueen perämisessä - tästä kertoo TamU:n huikea sarja "Zicon" valmentajavuosien aikana: kolme kultaa ja kolme pronssia. Vain kerran on jääty ilman mitalia.

Tälle kaudelle uuden tilanteen luo yhden tamperelaisen ikonin, Jarkko Wissin puuttuminen. Meillähän Tampereella näitä wissejä, helmisiä ja ojasia riittää.. :) Mutta 21-vuotiaana liigauransa maineikkaassa TUL:läisessä seurassa Tampereen Pallo-Veikoissa aloittanut Wiss jätti kyllä todellisen aukon TamU:n keskikentälle. Ennen kaikkea kuitenkin henkisen, olihan Wiss todellinen taistelija ja joukkueen herättäjä.

Yksi Zicon parhaista puolista valmentajana on kuitenkin hänen kykynsä saada nuorista pelaajista paras esille. En ole siis nytkään huolissani. Uskon, että TamU pystyy pelien edetessä paikkaamaan Wissin keskikentälle jättämän aukon. Menestykseen tottuu ja halu voittaa on varmasti edelleen kova. TamU:n todellinen tähtäin lienee tänäkin kesänä eurokentillä, siis Mestareiden liigan karsinnassa. Parasta TamU:a sopiikin odottaa viimeistään tuolloin. Itse toivon, että TamU:n tulevat europelit osuisivat johonkin "Berliinin pohjoispuolelle". Maantieteellisesti riittävän läheiselle paikkakunnalle kun tulisi ehdottomasti lähdettyä kannustamaan omiaan. Ja kesäloman alkaessa minut löytää myös Ratinasta.

Yleisesti ottaen Veikkausliigan osalta todettakoon muuten, että kauniissa kevätsäässä käydyt sarjakauden avauspelit keräsivät todella mukavia yleisömääriä, keskiarvon ollessa yli 3000 henkeä. Toivoa sopii, että suomalainen yleisö löytäisi enemmältikin Veikkausliigan pelit. (Tosin ne urheilukatsomoiden rasittavat haukkujakommentoijat, joista kirjoitin blogissani elokuussa 2007, voivat edelleen minun puolestani jäädä kotisohvalle!)

Kuvassa vauhdikkaita ja vaarallisia tilanteita Napolista, Serie A:n ottelusta Napoli-Atalanta

5 Comments:

  • At 10:37 PM, Anonymous Anonymous said…

    Mitäs Venla, kirjoittelet Berliinin pohjoispuolesta, ootko lukenut Viivi Avellanin kommentteja tällä viikolla?:P

     
  • At 11:29 PM, Blogger Venla said…

    Lienenkö lukenut ;) Vaarallista huumorinlajia harrastan tuossa, mutta huumorilla se otettakoon...

    Viittaan siis puhtaasti maantieteeseen: töiden puolesta kun ei olisi mahdollista lähteä kovin kauaksi pelejä katsomaan arki-iltoina.

     
  • At 3:19 AM, Anonymous Anonymous said…

    Hiukan nihkeä kauden avaus, pakko todeta. Uskon että TamUn kone pääsee kevään mittaan taas lentoon, kunhan saadaan kaikki loukkaantuneetkin mukaan peliin. Ratinassa tavataan!
    Kalle

     
  • At 12:43 AM, Blogger Arto J. Virtanen said…

    Suomalaisen jalkapallon mekassa Turussa pelattu paikallisderby keräsi yhdeksän tuhatta katsojaa. Aika mukava määrä ja kun maalejakin tuli roppakaupalla, niin tuntuu, että Suomi-futis ottaa jälleen pieniä askeleita eteenpäin.

     
  • At 1:32 PM, Blogger Venla said…

    Kappas, kylläpäs veti hyvin
    katsojia. Taitaa noi silmät vaan harittaa, kun luulin lukeneeni, että tituleerasit Turkua Suomen jalkopallon mekaksi... ;)

     

Post a Comment

<< Home