Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Friday, April 04, 2008

Kokoomuslaista köyhyyspolitiikkaa

Benin tallista tulee ne parhaat voimat. Näin Benkku itse kertoo, miten ratkaista romanikerjäläisten tilanne:

"Tämä ongelma pitäisi taklata yksinkertaisesti järjestyslakia muuttamalla, niin että kerjääminen julkisella paikalla on kielletty... Yhtäältä kiellämme kerjäämisen kaduillamme jolloin ei tietystikään ole tarkoitus, että alamme sakottamaan näitä varattomia ihmisiä. Vaan tarkoitus on, että hetkessä viidakkorumpu kertoo, että Suomessa kerjääminen ei ole mahdollista, jolloin ne ihmiset, jotka tulevat tänne kerjätäkseen jäävät tietysti tulematta ja menevät muualle."

Poissa näkyvistä, poissa mielestä? Kesällä kuulin Tampereella sellaista juttua, että muutamana viikonloppuna poliisi "siivosi" kaupungin keskustaa kuskaamalla keskustan juopot perjantaina Teiskoon. Sieltä he sitten kömpivät takaisin keskustaan sunnuntai-illaksi. Eikös me voitais soveltaa tätä siten, että tuotais kaikki tuottavat ja työskentelevät ihmiset Etelä-Suomeen järkevien kulkuyhteyksien päähän ja vietäis kaikki deekut ja kodittomat Lappiin? Siellä heitä ei tarvis Helsingin herrojen ja rouvien joka päivä katsella, vaan kerran vuodessa voitais yhteisvastuukeräyspäivinä näyttää televiisiossa surullista kuvaa deekujen tunturikokouksista ja tiettyyn numeroon soittamalla voisi näille raukoille kerralla lahjoittaa 10 euroa "viranomaiskanavia ja luotettavia järjestökanavia pitkin".

Romanikerjäläisten ongelma on toki oikeasti olemassa oleva. Ja ennen kaikkea tulisi juuri pyrkiä parantamaan näiden ihmisten elämää omassa kotimaassaan. Mutta tällainen vie aina aikaa. Ja niin kauan kun romanien olot esimerkiksi Romaniassa ovat sellaiset kun ne ovat, en myöskään yhtään ihmettele heidän haluaan lähteä muualle. Oikea tie ei kyllä missään nimessä ole kerjäämisen kieltäminen. Näiden köyhien ja huonosta oloista tulevien ihmisten elämää on tuskin tarpeen enempää hankaloittaa - auttaa voi Suomessakin muutenkin, kun kerjäämisen kieltämällä.

2 Comments:

  • At 2:34 AM, Blogger JP said…

    mul on viel parempi idea! tehdään suomesta fasistinen valtio ja kuljetetaan kaikki "ei halutut ihmiset" lappiin semmosiin työleireihin.. se vois vaikka onnistuu.. eiku hetkinen, kokeiltiiks tätä mallia jo jossain maassa joskus? ;)

     
  • At 11:30 PM, Blogger Arto J. Virtanen said…

    Tämä nyt on melko luontevaa jatketta pääministerin "media keskittyy harmittavan paljon yhteiskunnan heikoimpien asemaan, vaikka niin monella menee hyvin" -tyyppiseen ajatteluun. Kyllä tässä yhteiskunnan sisäinen solidaarisuus natisee.

     

Post a Comment

<< Home