Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Friday, March 14, 2008

Tiedotetta

Tällainen tiedote lähti tänään Pirkanmaalta:

***
Pirkanmaan piiri kannattaa Demarinuorten varapuheenjohtajaksi Venla Virkamäkeä

Pirkanmaan ja Tampereen Demarinuoret asettavat ehdokkaakseen Demarinuorten varapuheenjohtajaksi Venla Virkamäen. Venla on 25-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, ja hän on ollut liittohallituksen jäsen kaudella 2006-2008. Lisäksi hän on johtanut liiton kansainvälisten asioiden jaostoa sekä toiminut Lippu-lehden päätoimittajana.

Tampereella koulunsa käynyt Venla asuu Brysselissä, jossa hän työskentelee europarlamentaarikko Riitta Myllerin erityisavustajana ympäristö- ja ilmastonmuutosvaliokunnissa. Tätä ennen hän toimi aktiivisesti Pirkanmaan piirissä ja Tampereella niin Demarinuorissa kuin opiskelijapolitiikassa. Myös Brysselistä käsin Venla on osallistunut aktiivisesti liiton kehittämiseen osana liittohallitustaja Lippu-lehden kautta. Demarinuorten varapuheenjohtajana Venla pyrkisi ennen kaikkea liiton kansainvälinen ulottuvuuden vahvistamiseen.

"Liiton kansainvälinen toiminta on jo pitkään levännyt muutamien aktiivien harteilla. Pyrkimykseni olisi laajentaa niiden joukkoa, jotka luovat liiton kansainvälistä linjaa", toteaa Venla.

"Euroopan unionin tasolla päätetään monista tavallisen ihmisen elämäänkonkreettisesti vaikuttavista kysymyksistä. Esimerkiksi ympäristö- ja kuluttajasuoja-asiat päätetään kaikki yhteispäätösmenettelyssä unionintasolla, ja näiden kysymysten joukko laajenee jatkuvasti. Niinpä EU-osaamisen vahvistuminen ei ole ainoastaan Demarinuorten vaan koko sosialidemokraattisen liikkeen etu."

Brysselissä asuvana varapuheenjohtajana Venlan olisi luontevaa hoitaa suhteitamme kansainvälisiin kattojärjestöihimme sekä muihin kansainvälisesti merkittäviin toimijoihin, kuten emopuolue PESiin. Venlan kontaktit näihin toimijoihin ovat Demarinuorille todella arvokkaita.

Venla olisi Demarinuorille aktiivinen, osaava, fiksu ja filmaattinen varapuheenjohtaja, jolla on vahva asiantuntemus kv-asioissa ja laaja Demarinuorten järjestökentän tuntemus. Pirkanmaan piirin neuvottelijoina liittojohtokysymyksissä toimivat Antti Hiitti ja Sohvi Tervo.

***

Siis näin. Asetun ehdolle Demarinuorten varapuheenjohtajaksi, selkeänä teemanani liiton kansainvälisen linjan ja EU-ulottuvuuden vahvistaminen. Ehdottomasti olen myös tosissani - ehdolle lähden sitoutuen valituksi tultaessani käymään kokouksissa Suomessa Brysselistä käsin.

4 Comments:

  • At 5:10 AM, Anonymous Anonymous said…

    Hienoa, saat ääneni!! Mutta missä viipyy Facebook-yhteisö? ;)

    - helsinkiläinen

     
  • At 4:49 PM, Blogger Venla said…

    This comment has been removed by the author.

     
  • At 5:15 PM, Blogger Venla said…

    Hitaasti hyvää tulee, sanoo hämäläinen :) Nyt löytyy ryhmä osoitteesta www.facebook.com

     
  • At 4:05 PM, Blogger Jaakko Huuki said…

    Rohkeasti vain tulta päin Venla!

     

Post a Comment

<< Home