Maailman tila

Sosialidemokraattisesti värittynyttä elämän tarkastelua.

Tuesday, January 16, 2007

Gastroenterologiaa


Vietinpäs tänään sitten päivän Hotelli Ellivuoressa Tampereen kaupungin hyvinvointipalvelujen johtokuntien koulutustilaisuudessa. Minut kun valittiin erikoissairaanhoidon johtokunnan jäseneksi. Erittäin mielenkiintoinen ala, jossa tapahtuu paljon muutoksia (esim. mammografialaitteiden digitalisointi) kiihtyvään tahtiin ja, jossa myös on suurista summista kyse (yksittäiset leikkaukset ovat erittäin kalliita). Vaikka sinänsä osa-alue ei kovin paljon hyvinvointipalvelujen budjetista viekään. Jollekin saattaa tulla mieleen, että erikoissairaanhoito ei substanssina ole ehkä ihan minun ominta alaani, mikä onkin totta. Mutta olen kyllä aina ollut kiinnostunut sosiaali- ja terveysalasta. Työskentelin kaksi vuotta opintojen ohella yöhoitajana vaikeasti kehitysvammaiselle tytölle, joka tarvitsi myös aika spesifiä lääke- ym.hoitoa. Tein myös osa-aikaisesti töitä Ylisten palvelukeskuksen vaikeasti kehitysvammaisten tutkimusosastolla hoitoapulaisena. Ja teenhän toki graduanikin sosiaalipolitiikan päätöksenteosta. Odotankin innolla kaikkea sitä uutta tietoa, mitä voin saada.

Tänäänkin opin jo paljon uutta. Tässä muutamia lemppareitani:
1. gastroenterologia tarkoittaa samaa kuin vatsaelinkirurgia.
2. sterilointiin käytetään (muun muassa) laitetta nimeltä autoklaavi.
3. ammattikielessä kuuluu puhua "potilasmateriaalista".

Näin hyödyllisen ja opettavaisen päivän jälkeen voi mennä tyytyväisenä nukkumaan. Huomenna pidetään rintamerkkitalkoot työväentalolla. Tarkoituksena tehdä ensimmäiset 500 Pipa-rintamerkkiä jaettavaksi tulevina viikkoina toreilla ja turuilla.

Vähän alkaa jo myös jännittämään. Lauantaina lähtö Tansaniaan...

ps. Kuvassa varhainen höyryautoklaavi. Kuva Wikipediasta

2 Comments:

  • At 5:31 AM, Blogger Ulla said…

    Miksei erikoissairaanhoito vois olla sun alaa? Näkeehän sen jo jutustakin, että oot aiheesta selvästi kiinnostunut:) Kiinnostunut jaksaa ottaa asioista selvää ja samalla asiantuntemus kasvaa. Eikö?

     
  • At 11:13 AM, Blogger Venla said…

    Totta.. Sitäpä juuri yritin jutussani todistella :)Tarkoitinkin lähinnä sitä, että se ei ole mun tähän asti hankitun kokemuksen perusteella mun ominta alaa ;)Mutta kuten sanoit, jatkossa asiantuntemus varmasti kasvaa. Mutta mun mielestä on kyllä erittäin hyvä, että Tampereen demarit uskaltaa luottaa meihin nuoriin ja laittaa meitä johtokuntiin. Eihän sitä muuten kokemus kartu koskaan!

     

Post a Comment

<< Home